Low stress stockhandling metodeilla opit, kuinka käsitellä paremmin ja tehokkaammin karjaa.

Eläintenkäsittelyyn parantamiseen voidaan vaikuttaa jo tilojen suunnittelussa, mutta ennen kaikkea arkityössä.

Tällä sivulla on nähtävillä videot karjankäsittelyn perusteista. Parhaiten kuitenkin pääset asiasta jyvälle osallistumalla karjankäsittelykurssille.

Teen myös asiantuntijakäyntejä ja tarjoan neuvontapalveluja tämän lisäksi.



Kuka olen?

Hei, olen Riikka Ruunaniemi.

Eläinten kanssa toimiminen on ollut minulla verissä jo pienestä saakka, ja maatilan elämä ja sen työt ovat tulleet tutuksi mieheni tavattuani yli 20 vuotta sitten.

Eläinten koulutus on kiehtonut minua jo kauan, koirien ja hevosten maailmasta olen opiskellut asioita mielestäni monelta kantilta.
Kun sitten vastaan tulivat lehmät ja lampaat, tarvittiinkin aivan erilaista käsittelytaitoa. Jotain puuttui, ja aiemmin opituista taidoistani ei ollut minkäänlaista hyötyä.


Vuosien tuskaisten ja epäonnistuineiden eläintensiirtojen jälkeen surkeasta käsittelystä olisi tullut itsestäänselvyys, jollei minulle olisi kerrottu, että eläinten käsittelyn voi tehdä ihan toisin. Sillä tiellä nyt ollaan, ja vasta itse koettuani ja tehtyäni näillä metodeilla arkitöitä, olen voinut varmistua että eläinten käsittelyn ei tarvitse olla stressaavaa.

Koenkin nyt, että on minun velvollisuuteni kertoa tästä myös eteenpäin ja auttaa myös sinua oppimaan paremmaksi karjankäsittelijäksi.





Lue lisää aiheesta JAMK:n artikkelista:
”paimenkoirat apuna matalan stressitason karjankäsittelyssä”


Teimme JAMK:n kanssa tiiviin tutorial -videoinnin karjankäsittelyn perusteista. Toivottavasti jo näistä olisi hyötyä eläinten kanssa toimimiseen. Syvemmin aiheeseen paneudutaan karjankäsittelykurseilla.

Perusteita karjankäsittelyyn

OSA 1: TEORIA

OSA 2: PAKOETÄISYYS

OSA 3: LAUMAN LIIKUTTAMINEN